Russisk præstesøn er aktuel med udstilling af seksuel street art-kunst

Lørdag d. 24. november slog vi hos Galleri Grisk, dørene op til en ny fernisering. Udstillingen trækker publikum med ind i en verden inspireret af cirkuslivet, livet som søn af en præst og fascinationen af den kvindelige seksualitet. 

Kunstneren bag udstillingen er den russiske Roma Manikhin. Han blev født i Moskva i 1977, og som teenager stak han af med et omrejsende cirkus. Da han blev træt af det, begyndte han at tjene penge på at lave vægmalerier for russiske natklubber. I dag arbejder han som kunstner og magasin-illustrator for nogle af verdens største forlag.

Kvinde - Roma Manikhin.jpg

 Præstesøn maler den kvindelige seksualitet 
Når Roma Manikhin maler, gør han det med fokus på den kvindelige anatomi og det menneskelige begær. Emner som står i skarp kontrast til hans fars arbejde som præst. Malerierne bliver alle malet op i stærke og udtryksfulde farver. 

 ”Jeg forsøger altid at fremhæve og respektere feminismens skønhed igennem min kunst. Men det er svært, for hun er mange ting; en mild og tilpasningsdygtig kvinde, en glad og seksuel skikkelse, men samtidig kan hun fremstå hjælpeløs i givne situationer. Hun er også en moderne kvinde. Mandens skikkelse kommer derimod ofte som en rolig, inspirerende og selvsikker krokodille i min kunst. Det er et udtryk, som jeg har forelsket mig i,” siger Roma Manikhin.

Kunsten skal underholde sit publikum
Men; selvom Roma Manikhin lader publikum danne sin egen mening om kunsten og dens motiver, så håber han også at kunne inspirere til en mere ironisk tilgang til seksualiteten. 

”Selvom formålet for mit vedkommende har været at udforske og undersøge gennem min kunst, så handler det også i høj grad at kunne fortælle folk, at man også kan underholdes ved det menneskelige begær,” forklarer han. 

Det vil være muligt at opleve udstillingen i vores galleri i perioden lørdag d. 24. november til lørdag d. 5. januar.

Du kan desuden se flere af kunstneren værker på hans kunstnerprofil her, hans hjemmeside, facebook eller instagram.

Roma Manikhin pakker til turen fra Rusland til Danmark

Roma Manikhin pakker til turen fra Rusland til Danmark