GRISK LAB: Et kontorfællesskab - bygget på kreativitet og nyfortolkning

Når gutterne bag Grisk kommer på nye ideer, er det svært ikke at se dem til ende. Det gælder også det nyeste skud på stammen, der har slået sine rødder ned i det gamle Æggepakkeri i Aarhus K, og som nu blomstrer i vinterkulden. Stedet hedder GRISK LAB. 

Galleri Grisk, street art, gavlmalerier, street art udsmykning, kunst, galleri i Aarhus

GRISK LAB er et kontorfællesskab og samlingssted for kreativ udfoldelse og spontane ideer, hvor både enkeltmandsvirksomheder og større firmaer allerede har fundet plads i en bygning. Her er det muligt at leje sig ind på flere forskellige måder. Er du fx bare i Aarhus engang imellem og mangler et sted at arbejde, kan du blive medlem af Klub Grisk, der giver adgang til bygningen og de åbne kontorpladser. Har du derimod brug for en mere permanent base, kan du leje dig på flere måde, afhængigt af din virksomheds størrelse og funktion. 

CMP ONE x SWET hos GRISK LAB, Galleri grisk, galvmaleri, udsmykning, facadekunst, galleri grisk, street art

Væggen, der pryder opgangen fra kælderen og helt op til første sal, er et samarbejde mellem den danske streetart-maler CMP ONE og graffitimaleren SWET, der har arbejdet sammen omkring deres kunst i snart 30 år. 

De to kunstnere møder hinanden til en rap koncert i København i slutningen af 80’erne, hvor CMP ONE har sit graffitimagasin med til uddeling under koncerten. Sammen med en ven går han og leder efter folk med malerstøv på skoene. De håber på at finde nogen, der er graffitimaler og derfor har interesse for deres blad. En af dem er SWET, der er særligt interesseret i magasinet og derfor indvilliger i at mødes med CMP ONE i Næstved ugen efter. Et møde mellem to provinsdrenge, der skal vise sig at blive fundamentet for et langt venskab, der strækker sig på tværs af landegrænser, med deres fælles kærlighed til hiphopkulturen i centrum. Et venskab som GRISK LAB i dag hylder, ved at lade deres besøgende få oplevelsen af deres fælles værk, hver gang de træder ind ad døren. Et værk der portrættere New York, byen som de begge bruger som inspirationskilde. 

Udeover at være en hyldest, skal kunsten i bygningen også være med til at sætte de kreative tanker i gang og skabe forbindelser mellem de forskellige kunstnere, iværksættere og projektmagere der sidder i huset. På den måde bliver de kreative vægmalerier i bygningen ikke kun en hyldest til kunstnerne bag, men også en katalysator for den kreative tankegang som gutterne bag GRISKLAB ønsker skal være centrum for det nye fællesskab på Carl Blochs gade.