Galleri grisk, street art, graffiti, kunst, udsmykninger, galleri grisk, street art, graffiti, kunst, udsmykninger, galleri grisk, street art, graffiti, kunst, udsmykninger, graffiti kunst, aarhus galleri, facadeudsmykninger, galvkunst, kunst til vægge, kunst til virksomheder

Aarhus Street art-festival

Street art festival aarhus 2017 & 2018

I både 2017 og 2018 har Galleri Grisk afholdt Street Art Festival som en del af Aarhus Festuge. Til Street Art Festivalen inviterede vi 20 internationale street art kunstnere til at udsmykke 5x5 midlertidigt opsatte vægge spredt rund omkring i Rådhusparken i centrum af Aarhus. Under festivalen har publikum kunne opleve de 20 kunstneres arbejde fra start til slut, helt tæt på. På denne måde blev afstanden mellem kunstnere og publikum elimineret. “Vi ønsker at give folk mulighed for at interagere med kunsten, og at de får muligheden for at komme og følge med i, hvordan kunstnerne arbejder. Det er fedt, at folk kommer for at følge med i, hvordan det går kunstnerne. Vi er meget glade for de besøg og tilbagemeldinger, vi har fået,” fortæller direktør Mads Fredberg om Street Art Festivalen 2018.

Street art-verdenen blev åbnet op

Under hele Street Art Festivalen fik publikum ikke kun mulighed for at følge kunstnernes process og se værkerne blive skabt for øjnene af dem, men også at få en guidet rundtur mellem de mange vægge. Her tog direktør Mads Fredberg, blandt andre, publikum i hånden og introducerede dem til de forskellige street art kunstnere og deres stil. Rundturene i parken var en kæmpe succes med tours næsten hver time og nogle gange med op til 50 interessede gæster på hver tour. Foruden de guidet tours havde publikum også mulighed for at se mere kunst fra de deltagende kunstnere i Ridehuset. Foruden de udvalgte værker, kunne publikum også købe original tegninger og prints.

tilløbstykke uden lige

Dette års festival blev en bragende succes med over 100.000 besøgende igennem Rådhusparken. Festivalen nød også stor interesse fra medierne med talrige artikler i lokalpressen i Østjylland og tv indslag fra blandt andre TV2 Østjylland, der sendte live fra festivalen.

Se indslaget herunder eller læs den fulde artikel her: https://www.tv2ostjylland.dk/artikel/aarhus-streetart-festival-jeg-ville-oenske-det-var-her-hele-tiden