Galleri+grisk,+street+art,+graffiti,+kunst,+udsmykninger,+galleri+grisk,+street+art,+graffiti,+kunst,+udsmykninger,+galleri+grisk,+street+art,+graffiti,+kunst,+udsmykninger,+graffiti+kunst,+aarhus+galleri,+facadeudsmykninger,+galvkunst,+ku.jpeg

JELLING

En gavl til jelling 2017

I 2017 tog Peter Birk til Jelling for at udsmykke en 90 kvadratmeter stor væg i forbindelse med Mytologisk Art Festival. En festival, der falder i god tråd med vores mission på Galleri Grisk. Festivalens formål er at fremme formidlingen af god kunst og kunsthåndværk, inspireret af historie, norrøn og andre kulturers religions forståelse, fortællinger og myter. Netop det mytologiske kom til at danne baggrund for Peter Birks gavlmaleri, hvor han brugte et af sine faste motiver, nemlig skibet - men krydret med mytologiske rammer.

693791_1280_854_0_0_0_0_2.jpg

Peter Birks vægmaleri blev hurtigt et varetegn i Jelling og skabte stor tilfredshed hos en af arrangørerne Ole Grangaard, der mente, at gavlen var med til at brande Jelling, som en gæstfri by. ”Det hænger sammen med Noahs Ark, som Røde Kors centrets børn stillede op i form af ler både på pinde ved siden af torvet sidste år. For mig siger det, at det her er, håbet er. Jelling kan finde ud af at omgås fremmede!” fortæller Ole Grangaard.