Richard Holmes & AROE
Jan
12
to Mar 3

Richard Holmes & AROE

Galleri Grisk præsenterer en dobbelt udstilling med to af graffitiens tunge drenge engelske Richard Holmes og Aroe, der begge har sat kolorit på de engelske gader og tog i årtier. Nu gælder det de rå vægge på Galleri Grisk.

36-årige Richard Holmes havde egentlig lagt dåsen på hylden og fået sig et 8-16 job, som slagter efter han var røget i fælden i sin hjemby Gatwick. Med over 100 overmalede tog på samvittigheden gik den ikke længere for Holmes, der blev spottet af politiet, da han stod og tog billeder af sine seneste kreationer. 240 timers samfundstjeneste og en klækkelig bøde senere lagde Richard Holmes dåsen på hylden og flyttede til Thisted med sin far. Efter en selvvalgt pause på 17 år vendte han tilbage til sin passion for graffitikunst og street art. Det har lige siden taget fart for den engelske kunstner, der har skabet sig et navn i det meste af Europa.

Holmes, eller Omaws, som han hed, da han malede i skyggerne, finder inspiration i popkulturen, hvor prominente figurerer, som Tin Tin, Skipper Skræk og Superman til tider dukker op i hans gadekunst.  

Aroe stammer fra det sydlige London, hvor han samlede inspiration i de tidlige firsere og blev medlem af MSK street art crew. I dag bor han og arbejder i Brighton på engelske sydkyst.

Aroe holder stadig fast i den ældste graffiti disciplin, nemlig tagging, hvor han stadig finder udfordring i at skrive Aroe igen og igen. Ud over sin graffitikunst, maler Aroe også street art, hvor han især finder inspiration i den amerikanske hip hop kultur, der oftest får en dominerende plads i hans værker.

View Event →
Roman Manikhin
Nov
24
to Jan 5

Roman Manikhin

Galleri Grisk gælder sig over at kunne byde velkommen til street art-kunstneren Roma Manikhin, en fremadstormende russisk kunstner født i Moskva i 1977. Manikhin beskæftiger sig med malerier, prints og installationskunst, hvor det mest dominerende tema er den kvindelig seksualitet. Det seksuelle univers bringes i spil gennem en bred farvepalet, der sikrer en enorm dybde i Manikhins værker. Et tema, der mest tydeligt kommer til udtryk i hans samling af malerier fra 2014 “Three-legged Bearded Woman Throws a Wedding Bouquet”. En samling, der centrer sig om et cirkus tilsat et element af burlesque. Fascinationen af cirkusset som univers kommer angiveligt fra Manikhins afstikker til et rejsende cirkus, som teenager. En oplevelse, der også har givet inspiration til en gavl i nordvest-kvarteret i København.

View Event →
Hans krull på Galleri Grisk - Solo
Sep
22
to Nov 14

Hans krull på Galleri Grisk - Solo

Nu åbner Galleri Grisk dørene for en af de mest anerkendte Aarhus-kunstnere Hans Krull, der med en blanding af nye værker og grafik vil inspirere publikum med kunst udsprunget af udlængsel og kunsten at være uenige.

Hans Krull har i mange år sat præg på Aarhus med sin karakteristiske stil og er efter 39 år i byen blevet synonym med med kulturlivet i Aarhus blandt andet med sit værk Mågekysset i Fiskergade. Nu er han klar til at lukke publikum ind i sit univers endnu gang.

Udlængslen og rejser er et centralt tema i Hans Krulls nye udstilling på Galleri Grisk. Specielt Bali har været en stor kilde til inspiration for den 66-årige multikunstner, der har pendlet frem og tilbage mellem Aarhus og Bali i over 30 år. Et liv med rejser, der er drevet af, at konstant være nysgerrig på sig selv og verden omkring sig. ”Som kunstner vil jeg gerne hjælpe folk til at se livet fra en ny vinkel, hele tiden!” siger Hans Krull, der håber at opnå dette med en blanding af ny kunst fra de sidste par år, grafik og måske en enkelt skulptur eller to.

Ferniseringen af Krull på Grisk afholdes lørdag d. 22 september kl. 13 og udstillingen kan ses frem til d. 14. november.

View Event →
Semor Solo
Apr
14
to May 31

Semor Solo

Fluro Series er navnet på Semor's nyeste udstilling. I lag på lag eksperimenterer Semor med grafiske elementer og former i et minimalistisk setup. Fluro Series bliver udstillet i sommeren 2018 i lokalerne i Grisk.

View Event →
Rasmus Bjørn Solo
Mar
3
to Apr 13

Rasmus Bjørn Solo

Rasmus Bjørn vender tilbage til street art efter mange år inden for den mere etablerede kunstscene med sin første udstilling for Galleri Grisk. Rasmus Bjørns værker har et unikt udtryk og bidrager til en fælles fortælling i en bred række kategorier såsom skulpturer, malerier og tegninger.

View Event →