Back to All Events

Richard Holmes & AROE


  • Galleri Grisk 4 Klosterport Aarhus, 8000 Denmark (map)

Galleri Grisk præsenterer en dobbelt udstilling med to af graffitiens tunge drenge engelske Richard Holmes og Aroe, der begge har sat kolorit på de engelske gader og tog i årtier. Nu gælder det de rå vægge på Galleri Grisk.

36-årige Richard Holmes havde egentlig lagt dåsen på hylden og fået sig et 8-16 job, som slagter efter han var røget i fælden i sin hjemby Gatwick. Med over 100 overmalede tog på samvittigheden gik den ikke længere for Holmes, der blev spottet af politiet, da han stod og tog billeder af sine seneste kreationer. 240 timers samfundstjeneste og en klækkelig bøde senere lagde Richard Holmes dåsen på hylden og flyttede til Thisted med sin far. Efter en selvvalgt pause på 17 år vendte han tilbage til sin passion for graffitikunst og street art. Det har lige siden taget fart for den engelske kunstner, der har skabet sig et navn i det meste af Europa.

Holmes, eller Omaws, som han hed, da han malede i skyggerne, finder inspiration i popkulturen, hvor prominente figurerer, som Tin Tin, Skipper Skræk og Superman til tider dukker op i hans gadekunst.  

Aroe stammer fra det sydlige London, hvor han samlede inspiration i de tidlige firsere og blev medlem af MSK street art crew. I dag bor han og arbejder i Brighton på engelske sydkyst.

Aroe holder stadig fast i den ældste graffiti disciplin, nemlig tagging, hvor han stadig finder udfordring i at skrive Aroe igen og igen. Ud over sin graffitikunst, maler Aroe også street art, hvor han især finder inspiration i den amerikanske hip hop kultur, der oftest får en dominerende plads i hans værker.

Earlier Event: November 24
Roman Manikhin